“Onderzoek wijst uit dat slechts 15 tot 20% de eigenschap hoogsensitief hebben. Het is dan ook niet vreemd als jij je eenzaam voelt of met gedachten speelt dat je “anders” of “niet normaal” bent. HSP is geen ziekte maar een aangeboren karaktereigenschap. Het is belangrijk deze eigenschap te (h)erkennen en andere hsp’ers te (h)erkennen.

Enerzijds ga je dan een levensstijl aan die bij jou past. Anderzijds leer je omstandigheden te creëren die gezond zijn voor jou en voorwaarden te scheppen waarin jij je gelukkig voelt.

Zodoende voorkom jij psychosomatische klachten, emotionele opverprikkeling, psycho-sociale moeilijkheden en psychische aandoeningen zoals burn-out, depressies, chronisch vermoeidheidssyndroom.

Een coaching, van een hsp voor een hsp , is een inlevende coaching afgestemd op de eigenschappen van hoogsensitiviteit. Specifiek levensvraagstukken of psycho-sociale moeilijkheden benaderen we vanuit een positieve kracht. Steeds rekening houdend dat iedere hoogsensitieve persoon, dus ook jij, uniek is. Jij krijgt tips en handvaten mee om jou deze vaardigheden echt eigen te maken. Jij zet ze telkens weer in. Je blijft zo in jouw kracht staan. Jouw leven wordt in een nieuw kader geplaatst. Een kader met verruimende inzichten, concrete handvaten en nieuwe vaardigheden. Jij zet deze vaardigheden op het juiste moment én op de juiste plaats in.

Soms komt het voor dat een situatie niet veranderen kan en het probleem blijft bestaan. Dan is het de kunst om anders te leren kijken naar jouw situatie. Jij merkt dat je met deze vernieuwde inzichten en methoden jouw probleem draaglijker maakt. Jij kunt de gebeurtenis/situatie een plaats geven in je leven. Hierdoor komt er weer ruimte komt voor ontspanning en plezier.

Onze coaching relatie is gebaseerd op vertrouwen en discretie. Wil je andere hsp-ers ontmoeten dan nodig ik jou graag uit voor een workshop. We werken rond allerhande thema’s en jij ervaart hoe hoe andere hsp-ers met die thema’s omgaan. We doen dit in ervaringsgerichte workshops in ontspannende, gezellige ontmoetingsmomenten of inspirerende dagen of weekends. Hier mag jehelemaal jezelf zijn in een warme sfeer van geborgenheid, liefde, vertrouwen en aceptatie.

Voel je nog twijfel dan ben je welkom voor een verkennend gesprek.

Welk traject je ook kiest, je leert jouw handleiding kennen en kan voortaan kiezen wat goed voor je is.

Wil je nog meer lezen dan dan vind je uitgebreide informatie op internet en in literatuur. Zo zijn er onder andere boeken van Elaine Aron, Elke Van Hoof en Fleur van Groningen.

Naast de coaching zijn er aanvullend de bachbloesems die jou energetische ondersteunen bij emoties en gemoedstoestanden.”