“​Op het massage kussen lig je comfortabel en ergonomisch. Het kussen is speciaal ontworpen voor personen met specifieke nek- en rugklachten, voor zwangeren en personen met een zware boezem. Je wordt gevraagd om afwisselend op je buik, je rug en op je zij te gaan liggen. Als het liggen even moeilijk gaat is, doen we de shiatsu op een ergonomische massage stoel.

Via een meridiaan lezing ‘hara diagnose’ wordt over de kleding heen, met zachte diagnostische aanraking van de buik, het energiecentrum van je lichaam, subtiele energetische onevenwichtigheden opgespoord.

Shiatsu werkt het best als jij ontspannen bent. Je sluit je ogen. Jouw spieren ontspannen. We doen dit in stilte en praten wanneer dit nodig blijkt. Vanuit ontspanning laat jij mij het bewegingswerk doen. De shiatsu kan verweven worden met een relaxatiemassage op de blote huid.

Om energetisch herstel te verkrijgen ervaar je diverse technieken. Met duim, elleboog en/of knieën leg ik zachte druk op de meridianen. Door de meridianen stroom de levensenergie. Met rocking of schommelbewegingen ontspannen dieper gelegen spierenen gewrichten. Strekkingen van ledematen helpen ruimte te creëren tussen de gewrichten en pezen en te ontspannen. Rotaties van gewrichten zijn zachte manipulatietechnieken van het lichaam.

Ik laat mij leiden door de initiële diagnose en door de fysieke en visuele feedback die hij krijgt tijdens de behandeling. Je ontvangt een therapeutische behandeling over jouw hele lichaam en niet enkel beperkt op de plaatsen waar voor jou de klachten het duidelijkst zijn! Dit aangezien alles met elkaar verbonden is en de meridianen heel het lichaam omvatten. Vaak wordt deze gecombineerd met een rug massage.

Het effect van de behandeling heeft een ongekende diepgaande ontspanning. Soms kan een behandeling ook gevoelig zijn, afhankelijk van de gestagneerde energie. Vaak wordt het als een deugdzame pijn omschreven, die na de behandeling verbetering van de symptomen geeft. Op termijn werkt het bijna altijd heilzaam, relaxerend en opluchtend.

Ieder individu is uniek en de behandeling zal dan ook op maat van jouw levensvraag afgestemd worden. Zowel de keuze van de meridianen als bijkomende therapeutische technieken (de overige vormen van shiatsu lymfedrainage of energetisch werk) en hulpmiddelen (bachbloesems die je bijkomend ondersteunen op emotioneel niveau, moxa voor meer energie en inwendige koude te bestrijden, magneten om het effect thuis verder te versterken of te verlengen, acupressuurtape, …).

Een behandeling kan tot een week doorwerken en dat kan tijdelijk zijn invloed hebben op jouw lichamelijk, mentaal en emotioneel welbevinden.”