“In gunstige levensomstandigheden en bij een goede gezondheid stroomt de kwaliteit van de levensenergie vrij door de meridianen/energiebanen. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan. Het orgaan slaat energie op en produceert hormonen die jouw lichamelijke en geestelijk functioneren én emotioneel welbevinden regelt via de zenuwbanen.

Een levensstijl die niet bij jouw levensdoel past, omstandigheden die niet gezond zijn, negatieve gedachten en intense emoties kunnen verstoringen of blokkades brengen in de stroming van ons levensenergie. Herhaling van bepaalde gedachten en emoties bestendigen vaste patronen in je energieveld en daarmee in je leven. Wat kan gebeuren is dat je steeds weer dezelfde nare zaken aantrekt. Zo heb je bijvoorbeeld ingewikkelde relaties. Je ervaart dat jouw lichaam niet optimaal functioneert, je voelt je moe en lusteloos. Jouw immuniteit verlaagt waardoor je ziek wordt. Je reageert prikkelbaar op de omgeving. Onzekerheid en angsten beheersen je leven. Kortom, allerlei psychische en lichamelijke klachten volgen waardoor valse overtuigingen gecreëerd worden over jezelf en je omgeving. Zo kan je het gevoel krijgen dat je voor het ongeluk geboren bent en dat iedereen tegen je is. Het energieveld verzwakt, het trilt op een lager trillingsniveau waardoor situaties en mensen die meetrillen op dezelfde golflengte als een magneet aangetrokken worden. Dit geeft spanning waardoor de stresshormonen toenemen in het lichaam en op lange termijn fysieke, emotionele en mentale klachten kunnen optreden. Een energetische behandeling, zowel in de Reiki en de Therapeutische Shiatsu, kan deze stresshormonen en bijhorende klachten afnemen of verdwijnen.

Kwetsbare situaties zoals langdurige stress, ziekte en verlies van werk of liefdevolle personen maken ieder van ons gevoeliger en prikkelbaar.Hierdoor we geen helder contact meer kunnen maken met ons lichaam en onze gevoelswereld. Persoonlijke behoeften en wensen zijn bedekt met een sluier waardoor het leven minder intens beleefd wordt en men zich minder goed in zijn vel voelt.

Energetisch geboortegetal, zielennummer geeft jou inzicht in jezelf. Het principe van “Nine Star Ki”, een eenuwenoude Japanse levenswijze, bepaalt de positie van de sterren tijdens jouw geboorte jouw levenskiem. In deze kiem zitten jouw elementen die bepalend zijn voor je karakter en talenten. Het wordt uitgedrukt in het zielennummer, ook trillingsgetal of energetisch geboortedekentje. Het is de kiem die onthult welk levensdoel, bestemming en opvoedingsstijl bij jou past.

Je haalt er waardevolle informatie uit over wat je nodig hebt om gezond en gelukkig te leven. Het geeft aan welke partner, job en vrijetijdsbesteding jou een leven vol zingeving bezorgt. Als jij je leven daarop gaat afstemmen, laat jij je voeden vanuit je eigen krachtveld, leef je in harmonie met jouw oorspronkelijke kern en ontvouwt het leven zich met gemak en gelukzaligheid.

Bachbloesems die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals verontrusting, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, angst en piekeren. De bloesems zijn vloeibare extracten van planten die de eigenschap hebben om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool.”