Therapeutische Shiatsu

Therapeutische Shiatsu is een holistische benadering van gezondheid.
Een helend pad van gelijktijdig aandacht geven aan emotionele overprikkeling,
bijhorende specifieke lichamelijke klachten en psychosociale moeilijkheden.

Manuele lichaamstherapie met of zonder coaching

Diepgaande verwerking tot emotioneel evenwicht

Diverse ondersteunende middelen zoals bachbloesems en magneetpleisters

Therapeutische Shiatsu

Therapeutische Shiatsu

Therapeutische Shiatsu is een oude Japanse geneeskunst die ook wel Zen- of Emo-Shiatsu genoemd wordt. Het zen en emo aspect maakt het verschil met de traditionele Shiatsu. Je ontvangt een Emo-Shiatsu waar bijzondere energiebanen of meridianen aangesproken worden, die nauw verbonden zijn met onze psyche, zenuw- en hormonaal stelsel. Deze hebben een sterke uitwerking bij het scheppen van emotioneel evenwicht.
De Therapeutische Shiatsu is de ontroerende kunst van het scheppen van emotioneel evenwicht. Een therapie zonder praten, hierdoor kunnen pijn en intense emoties verlicht en getransformeerd worden in kracht en vreugde. Je bevindt je in een staat van een nieuw, helder bewustzijn. Eventueel koppelen we in dezelfde sessie verdieping in een coaching gesprek. Het is immers zo dat als je blijft doen wat je altijd deed, je krijgt wat je altijd kreeg. Met de begeleiding kom je tot inzichten die jou helpen om oude patronen om te buigen naar wat wenselijk is.

Voor wie is het bestemd

Deze uiterst zachte en subtiele energetische behandeling is geschikt voor iedereen, voor jongeren vanaf 8 jaar en voor volwassen.

Het is voor mensen die zich in een tijdelijke of langdurige kwetsbare situatie bevinden. Voor mensen die verlangen naar diepe innerlijke rust en inspiratie en zeker voor de sensitieven onder ons.

Therapeutische Shiatsu Verwachtingen

Wat kan iemand van de behandeling verwachten

Je mag van de Therapeutische Shiatsu rust verwachten, rust in je hart en in je hoofd, een diepgaande uitwerking op het kalmeren van je zenuwstelsel, het transformeren van emotionele patronen. Jouw bewustzijn verruimt en je ervaart nieuwe inzichten.
Aansluitend op jouw behoeften kan de Shiatsu gecombineerd worden met een relaxatiemassage of energetisch werk.
Als gediplomeerd Shiatsutherapeute interpreteer ik klachten van lichamelijke, mentale en emotionele aard in de vorm van energetische blokkades (tekort, opgehoopte, stagnerende of rebellerende energie) om dan terug harmonie te scheppen tussen de wederzijdse beïnvloeding van lichaam en psyche. Na een meridiaan lezing op de buikzone/hara. Na de hara- diagnose wordt er gewerkt op de zorgvuldig uitgekozen energiebanen/meridianen. Dit op maat van jouw levensvraagstuk en resonerend met de aanwezige gezondheidsklachten met als doel de levensenergie/Ki terug optimaal te doen stromen.
Via de coaching verruimt jouw bewustzijn met vernieuwde inzichten. Je krijgt concrete handvaten om bepaalde aspecten in je leven doelgericht aan te pakken en om te buigen naar een meer gewenste situatie voor een gelukkig en gezond leven.

Verloop van een behandeling

Voor een therapeutisch shiatsu doe je best losse, gemakkelijk zittende kleding aan. De shiatsu wordt immers over jouw kleding gegeven.

Jij ligt op de grond, jouw lichaam rust op een speciaal massagekussen (bodycushion) hierdoor voel jij je gedragen door de aarde. Just breath, relax and enjoy.

De diverse technieken die gebruikt worden zijn: druk op meridianen, rocking of schommelbewegingen, strekkingen en rotaties van gewrichten.

De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Therapeutische Shiatsu Verloop

Resultaat na de behandeling

Energie in balans heeft een effectieve uitwerking op positief denken, het ervaren van aangename emoties en een gedrag dat bijdraagt tot gezonde keuzes die passen bij jouw levensstijl. Je bent jou bewust van jeZelf, dit draagt ertoe bij dat je de juiste dingen in je leven gaat aantrekken.

Na een Therapeutische Shiatsu voel jij je lichter, opgelucht en meer ontspannen. Je bent weerbaarder en beter bestand tegen stress. Je hebt meer energie en veerkracht. Je geraakt minder snel overprikkeld.

De eerste stap op weg naar een gezond en gelukkig leven start altijd bij jezelf.