Shiatsu en relaxatie massage

Kinderen

Kinderen zijn zeer ontvankelijk voor al wat het leven te bieden heeft. Stress sluipt steeds dichter in de leefomgeving van het kind. Stress op school, tussen de klasgenootjes, tijdens vrijetijdsbesteding en zelf stress thuis. Onze maatschappij is prestatiegericht, zij moeten altijd maar voldoen aan allerlei verwachtingen en overgeleverde overtuigingen.

Volgens de Oosterse gezondheidfilosofie heeft elke emotie en pijn die niet verwerkt wordt een energetische lading die zich vastzet in het lichaam in de vorm van lichamelijke en psychische klachten.

Waar een kindermassage de mogelijkheid geeft om te ontspannen, kan kindershiatsu een meerwaarde zijn om aan de slag te gaan met het lichaam waarin emoties de onderliggende oorzaak zijn.

Levensstijladvies en coaching op maat

Correctie oefeningen voor thuis

Diverse ondersteunende middelen zoals kine-taping, magneetpleisters en bachbloesems

Baby Shiatsu

Babyshiatsu en -massage

Het mooiste geschenk dat we onze kinderen kunnen geven is liefdevolle aanraking. Dit is essentieel voor de lichamelijke, emotionele, psychische en cognitieve ontwikkeling.

Voor de allerkleinsten is er babyshiatsu, deze verlicht specifieke kwaaltjes zoals reflux, buikkrampen, eerste tandjes en slaapproblemen.

Via babymassage communiceer je met jouw baby zonder woorden. Tijdens de massage ontstaat er een gesprek in lichaamstaal. Hierdoor leer je elkaar beter kennen en aanvoelen. Het geeft de baby veiligheid en erkenning.

Zelf aan de slag?

Tijdens een individuele workshop babymassage doe ik de massage voor op een pop. Jij leert deze handelingen aan en geeft jouw baby de massage onder mijn toeziend oog. Als ouders voelt dat goed en het is tevens een vertederend geschenk voor de meter, peter, oma of opa, groter broer of zus of andere liefdevolle personen.

Bij een ouder-kind shiatsu leer je eenvoudige handelingen aan bij specifieke kwaaltjes van pasgeborenen en oefeningen ter bevordering van een positieve ontwikkeling.

Zelf Aan de Slag Baby Massage
Shiatsu kinderen

Voor wie is het bestemd

Voor de kleinste levenskunstenaars, van baby tot de leeftijd van 12 jaar. Voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten, (over) gevoelig zijn voor indrukken. Voor hen die teruggetrokken zijn of net druk gedrag vertonen. Zij die moeilijk met leeftijdsgenoten kunnen omgaan, zich bevinden in een tijdelijke of langdurige kwetsbare situatie of gewoon op zoek zijn naar ontspanning.

Beoordeel zelf het resultaat aan de glimlacht van jouw zoon of dochter.
Voor hun ouders die leren kwaaltjes verlichten en aanrakingen geven die meer dan liefdevol alleen zijn. De massage draagt bij aan harmonie in het gezin, aan ouders en kinderen die liefdevol naar elkaar toegroeien.

Wat kan iemand van de behandeling verwachten

Na een iets meer dan een half uur genieten komt jouw kind met een glimlach naar buiten.

De shiatsu of massage wordt gegeven op en schommelend doek of op een speciaal kussen. Anders dan bij volwassenen waar meestal stilte is, komt hier een verhaal bij. Spelenderwijs werk ik op de energiebanen ‘meridianen’ met een begeleidend verhaal: zo speelt een elfje muziek op de rug, sterretjes vallen uit de lucht, een olifant stapt over de benen, de buik verandert in een zee met grote en kleine golfjes o wee, muizenvoetjes trippelen over de armen en je voelt zonnestralen die het aangezicht verwarmen. Hun ademhaling past zich steeds weer aan op het ritme van de verstilde geest. De wind of wensbloem, wie helpt ons het meest?

kindermassage

Resultaat na de behandeling

Jouw kind vindt hier het pauzeknopje van een druk en bezorgd hoofd. Het kan terug luisteren naar het gefluister van het lichaam en de wensen van het hart. Zo wordt helende energie aangetrokken en strijkt het neer op wonden van fysieke en emotionele pijn op weg naar natuurlijk herstel en welzijn.

Kindermassage Resultaat

De eerste stap op weg naar een gezond en gelukkig leven start altijd bij jezelf.