Shiatsu en relaxatie massage

Volwassen en Jongeren

Shiatsu en relaxatiemassage zijn ieder op zich een waardevolle bijdrage aan jouw gezondheid en algemeen welzijn.

Relaxatiemassage staat in het teken van ontspanning, het ondersteunen en versterken van het natuurlijk evenwicht en heeft een belangrijk revitaliserend en preventief karakter.

Shiatsu is een vorm van manuele therapie en uiterst geschikte bij diverse en specifieke klachten op emotioneel , mentaal en lichamelijk vlak. Zo is shiatsu uiterst geschikt bij: intense emoties, angsten, zorgen, hyperventilatie, piekeren, slaapproblemen, concentratiestoornissen, CVS en fibromyalgie, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, rug-, nek- en gewrichtsklachten, ….

Cirkel Shiatsu en Relaxatie
Cirkel Shiatsu en Relaxatie Hand
Cirkel Shiatsu en Relaxatie Foot
Zonder Geslachtsdeel

Positieve en gezonde levensstijl advies op maat

Correctie oefeningen voor thuis

Medicinaal voedingsadvies binnen de macrobiotiek

Diverse ondersteunende middelen zoals kine-taping, moxa en magneetpleisters

Meridiaanpop

Shiatsu en relaxatie massage

Als professioneel gediplomeerd shiatsutherapeute ben ik doorheen de jaren opgeleid met een ruime waaier van behandelmethoden, -technieken en ondersteunende middelen. Daarnaast heb ik diverse korte opleidingen gevolgd die een belangrijke aanvulling zijn. Shiatsu is mijn levensfilosofie geworden.

De huidige vorm van Shiatsu is oude Japanse geneeskunst verweven met Westerse kennis over het lichaam. Oosterse en Westerse visies vloeien mooi samen. De Oosterse levensfilosofie vertrekt vanuit de gedachte dat er een constante wederzijdse beïnvloeding is van lichaam, geest en gevoel.

Shiatsu is een manuele therapie die via acupressuurpunten op de meridianen en manipulaties van gewrichten het zelfgenezend vermogen stimuleert. De keuze van de behandelmethoden en -technieken zijn afhankelijk van jouw specifieke klachten. Deze klachten worden behandeld binnen een holistische context, gericht op de hele persoon.

Relaxatiemassage is er voor personen die geen specifieke klachten hebben en toch aan hun gezondheid willen werken.

Soorten behandelingen

Curatieve manuele shiatsutherapie

Structurele shiatsu

Een vorm van manuele therapie met zachte manipulatietechnieken waar vooral aandacht wordt gegeven aan correcties van botten en de gewrichten van het lichaam zodat je terug flexibel en pijnvrij kan bewegen.

structurele shiatsu
regenerende shiatsu

Regenererende shiatsu

Wordt toegepast bij specifieke klachten van lichamelijke, mentale en emotionele aard. Een meridiaan lezing op het lichaam laat toe om te werken op de meridianen en acupressuurpunten afgestemd op jouw klacht. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd waardoor de levensenergie weer vrij kan stromen.

Facia-shiatsu

Is geschikt voor personen met chronische pijnen zoals fibromyalgie en voor diegenen die kampen met psycho-emotionele moeilijkheden die een diepgaande verwerking vragen zoals burn-out, depressie en trauma’s. Het is een uiterst zachte behandelmethode van het bindweefsel met een krachtige en diepgaande uitwerking. Het bindweefsel is immers een netwerk waarmee heel het lichaam doorweven is en waardoor onze energiebanen ‘meridianen’ stromen.

Facia Shiatsu

Deugddoende Relaxatie

Relaxatiemassage

Een manuele massage van het volledige lichaam. Je kiest zelf hoe stevig je de massage wil. Hierbij wordt gewerkt met een etherische massageolie naar keuze of amandelolie dat doorgaans door iedereen goed verdragen wordt. Alle spieren worden stuk voor stuk losgemaakt via diverse massagetechnieken. Dit leidt tot een zalig gevoel van ontspanning.

relaxatie massage
Revitaliserende Shiatsu

Revitaliserende shiatsu

Deze uiterst effectieve behandeling draagt bij tot een algemene ontspanning om te ontladen van stress en tegelijk ook weer op de laden met vernieuwde energie. Je ontvangt een manuele massage over de kleding heen. Je kiest hierbij zelf hoe stevig je de massage wil. Heel je lichaam wordt behandeld. Shiatsu is werken met energie, je ervaart tijdens de behandeling dan druk op de meridianen (met de duim, elleboog en/of knieën) rocking (schommelbewegingen), strekkingen, rotaties van gewrichten en zachte manipulatietechnieken van het lichaam. Je voelt je als het ware terug herboren.

Zwangerschapsmassage en -shiatsu

Is een magische ervaring dat een positieve invloed heeft op de hechting tussen moeder en ongeboren kind door het stimuleren van het hormoon oxytocine. Tijdens een zwangerschap onderga je lichamelijke en psychische veranderingen. Een zwangerschapsmassage kan je helpen om te ontspannen en tijd te nemen voor jou en jouw ongeboren kindje. De ermee verweven shiatsu werkt ondersteunend door zwangerschapskwaaltjes te verlichten, te verhelpen en soms zelfs te voorkomen zoals: vermoeidheid, slaapmoeilijkheden, onzekerheid, spierkrampen, oedeem, rugpijn, bekkeninstabiliteit, misselijkheid en braken. Een regelmatige behandeling helpt meestal om tijdens de bevalling beter te ontspannen tussen de weeën door.

zwangerschapsmassage
Moederschaps Massage

Moederschapsmassage en –shiatsu

Naast blijdschap kennen de meeste moeders ook momenten van onzekerheid en kwetsbaarheid. In verbinding gaan met jouw baby, de moeder in jezelf ontdekken, je veranderd lichaam accepteren en wennen aan de “nieuwe” relatie met je partner. Bovenop gieren hormonen in jouw lijf. Het is belangrijk om een nieuwe balans te vinden. Moederschapsmassage helpt je om terug te ontspannen en tijd te nemen voor jezelf. De shiatsubehandeling verhelpt lichamelijke kwaaltjes en legt contact met diepere lagen van jezelf en je gevoelswereld. Hierdoor worden jouw wensen en behoeften duidelijker en je leert thuis te komen in je veranderde zelf.

Winterblues

Hotstone massage

Tijdens herfstdagen en in de winterperiode kan een krachtige en diepe warmtemassage welkom zijn. Vulkanische stenen rusten met een temperatuur van 45 graden op verschillende plaatsen van je lichaam terwijl ik je met geoliede stenen masseer met langer cirkelvormige bewegingen. De warmte dringt diep door en je voelt je spieren als het ware wegsmelten en je gedachten verzinken in een diepe relaxatie. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en ontgift het lichaam door afvalstoffen helpen af te voeren.

hotstone massage
Gembercompressen

Gembercompressen

Handdoeken, gedrenkt in heerlijk geurend gemberwater, verlichten winterse kwaaltjes, nemen warmte in je op en laten je wegglijden in een diepe ontspanning. Jouw lichaam ontgift en jouw immuniteit versterkt. De volledige achterzijde van je lichaam wordt op een ritmische wijze met deze handdoeken bedekt. Deze ontspannende en ontgiftende behandeling wordt afgesloten met een volledige lichaamsmassage. Je voelt je terug ontspannen en energiek.

Voor wie is het bestemd

Zowel voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen zijn er verschillende lichaamsgerichte therapieën aangepast op de leeftijd en gezondheidstoestand. Met zorgzame aandacht voor zowel acute en chronische pijnpatënten als voor zwangeren en kersverse moeders.

Voor zij die nauw verbonden zijn met de magische levensenergie en de kunst van het leven zelf in zich wiegen om vervolgens de wereld uit te dragen.

Shiatsu en Relaxatie Verwachting

Wat kan iemand van de behandeling verwachten

Shiatsu en massage zijn één van de oudste en meest instinctieve therapievormen. Het lichaam is niet alleen opgebouwd uit spieren en gewrichten, het is tevens een weerspiegeling van het leven van een persoon, van heel zijn verleden en heden, van hoe hij zich voelt. Mijn handen raken dus niet alleen uw lichaam aan, via uw lichaam komen ze in contact met uw leven vol verwachtingen en ontgoochelingen.

Resultaat na de behandeling

Zowel de curatieve behandelingen als de preventieve behandelingen brengen jou dichter bij de wijsheid van jouw lichaam en jouw persoonlijke gevoelens en verlangens.

De behandelingen hebben met elkaar gemeen dat je terug bewuster wordt van de signalen van jouw lichaam en je innerlijke gevoelswereld. Hierdoor kan jij je eigen leven gemakkelijker bijsturen naar je eigen behoeften en wensen. Om zodoende terug in jouw oorspronkelijke balans te komen.

Geïnspireerd, vitaal en gelukkig kom je terug op weg met jouw eigen levensritme. Jij houdt jouw lichaam gezond zodat je ziel zin heeft om erin te blijven wonen.

De eerste stap op weg naar een gezond en gelukkig leven start altijd bij jezelf.